Isnin, 25 April 2011

DIARI SEORANG YANG BERGELAR GURU

Guru sekarang rasanya tidak semudah guru dulu-dulu.....tak tahulah ada tak yang akan menyokong kanyataan ini. Guru sekarang bukan hanya sibuk di dalam kelas dengan mengajar semata-mata, malahan terpaksa ke sini dan ke sana, keluar bermesyuarat, membina soalan, bertugas untuk aktiviti sukan, kokurikulum dan sebagainya....

Kadang kala bunyinya seperti merungut....bukannya merungut dan tidak ikhlas....cuma sekadar bercerita dan melepaskan apa yang ada di dada..

Minggu lepas, berkampung di Stadium Hoki (Kompleks Sukan Muadzam Shah, Alor Star)...pada mulanya rasa tak berminat untuk ke sana, bukannya apa, banyak tugasan dan kerja yang perlu diselesaikan di sekolah tambahan lagi kelas Tingkatan 3 yang menanti-nanti....Atas permintaan PK Kokurikulum dan Puan Pengetua,sampailah jugak ke Stadium tersebut...biarpun hanya 2 hari di sana, panas seronok jugak menyaksikan Pertandingan Hoki MSSK daerah Kubang Pasu 2011.Minggu ini sibuk pulak dengan Penggubalan Soalan Percubaan PMR KHB ERT 2011. 2 Hari berkampung di SMK Seri Pantai...Pening jugak....tapi disebabkan minat dan untuk mencari pengalaman, segala cabaran akan sentiasa diharungi....Kelas (P&P) terpaksalah ditinggalkan sementara waktu...harap anak2 di SMKBBD faham....lepas ni kita cover balik k! Jangan lupa buat semua tugasan yang cikgu amanahkan yer!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...